12 Вересня 2016
Твоє спасіння залежить від тебе
Як ти вважаєш – який найбільший гріх?

Часто люди аргументують свою життєву позицію наступним чином: «Я цілком порядна, гарна людина. Я не такий підлий, як інші. Я нікого не вбив, ніколи не крав, ні разу не зрадив своїй дружині, і взагалі всі навколо скажуть, що я нормальна людина. Звичайно, треба вірити в Бога, але в міру, не фанатично. Я теж вірю в Бога і думаю, що після смерті мені на небі зарахується моє пристойне і цілком порядне життя».

Можливо, і ти міркуєш таким чином? Що ж, дуже добре, що ти намагаєшся жити порядним життям. Це говорить про те, що ти не заглушив свою совість і прислухаєшся до неї. Але ми, люди, звикли оцінювати себе за своїми критеріями і стандартами. Народна приказка говорить: «У кожного – своя правда». «З моєї точки зору, я не така вже і погана людина. Ось, наприклад, сусід, ось той вже дійсно великий грішник: постійно п’яний, без мату слова не скаже, кілька разів забирали на 15 діб, в сім’ї у них постійно скандали … в загальному, слава Богу, я зовсім не такий. Я, напевно, ближче до Бога. Так що, якщо на небі є Бог, то Він зможе мене порівняти з іншими і вжити щодо мене вірне рішення» – Можливо і ти, дорогий читачу, міркуєш подібним чином?

Найцікавіше те, що кожен з нас може виразно точно дізнатися, що думає про кожного з нас Бог. Задоволений Він нами чи ні? Виправдаємося ми перед Ним, коли після смерті нам доведеться зустрітися з Ним? Звідки ж ми можемо дізнатися про це? З Біблії. Бог потурбувався про те, щоб донести до людини Свої думки і бажання, а також, щоб людина, Його творіння, дізналася багато про Нього, Творця всього існуючого.

Біблію намагалися знищити не один раз. У колишньому Радянському Союзі працювали цілі інститути, які намагалися викрити і спростувати Святе Письмо. Але де б не починалися гоніння на Слово Боже: або в Радянському Союзі, або в Римській імперії, результат був незмінний. Згодом інтерес до Біблії зростав з неймовірною силою, і послідовників вчення Христа ставало ще більше.

Одного разу у чоловіка запитали, чому він вірить Біблії, і як він доведе, що вона справжня книга Божа. І він відповів, що саме ця книга розповіла йому про Ісуса Христа, а реальна зустріч з Ним змінила все його життя.

Біблія не боїться критики. Протягом століть вона сама себе відстоювала. Мільйони людей в усьому світі скажуть, що ця книга привела їх до Христа, і їхнє життя просто перетворилося. Вони також скажуть, що обіцянки Божі про допомогу, про неземний мир в серце, відповіді на молитви, здійснюються в їх житті, доводячи істинність Божественного походження Біблії.

Є безліч інших доказів того, що Біблія – це, дійсно, Боже послання людям. Протягом століть Бог спонукав серця обраних людей записати Його думки на аркушах паперу.

Отже, що ж Біблія говорить про духовний стан людини? У цьому питанні вона абсолютно конкретно заявляє, що «всі згрішили і позбавлені слави Божої» (Рим 3:23). Абсолютно всі. Бог оцінює нас по Своїм стандартам. У Біблії говориться, що якщо ми живемо з ненавистю в серці до якоїсь людини, то ми вбили цю людину. Там також говориться, що «доля всіх брехунів в озері, що горить вогнем і сіркою» (Обяв 21:8). Давайте подумаємо скільки разів ми обманювали в своєму житті. Стає якось не по собі.

Одного разу у Хадсона Тейлора відбулася розмова з юнаком, який стверджував, що він не такий великий грішник, як деякі. «А як ти думаєш, який найбільший гріх?», – Запитав проповідник Тейлор. «Ну, я думаю, – вбивство», – відповів юнак. Тоді проповідник прочитав: «Люби Господа Бога свого всім серцем твоїм, і всією душею своєю, і всією думкою твоєю: це найбільша й найперша заповідь» (Мк 22:37). «Скажи, – продовжував Тейлор, – якщо це перша і найбільша заповідь, то який тоді буде найбільший гріх?» «Порушення цієї заповіді», – відповів юнак. «Чи можеш ти сказати, що все своє життя любив Бога всім серцем, душею і розумом?» Юнак все зрозумів і покаявся перед Богом.

Скажи, читач, чи любив ти Бога все своє життя всім серцем, всією душею і всією думкою?

Це далеко не весь перелік Божих заповідей, за якими Він оцінює нас. Але вже тільки з цього видно, що всі ми відступили від правди Божої. Ось вже дійсно, як говориться в Біблії: «Нема праведного ані одного». (Рим 3:10).

Будучи абсолютно справедливим, Бог говорить, що за злочин повинно бути покарання. У Писанні сказано, що місце муки, – пекло і озеро вогняне, Бог приготував не людям, а дияволові. Але так як люди живуть гріховним життям, вони автоматично бунтують проти Творця і стають ворогами Йому, і тому їх доля також бути в цьому місці з дияволом і його ангелами. Поряд з цим Біблія стверджує, що є і місце вічного життя з Богом і лише тільки праведні зможуть успадковувати його. Там не буде горя, хвороби і страждань, але буде повна гармонія і повнота для Божих дітей. Та згідно з Божими критеріям ніхто туди не потрапить з гріхом. «І не ввійде до нього ніщо нечисте». (Обяв 21:27)

На тлі цієї безнадійної картини Бог розкриває нам свій чудовий план порятунку. Згідно Божих вимог про справедливість за гріх потрібно бути покараним, але щоб врятувати людей, яких Бог надзвичайно полюбив, Він послав Сина Свого Ісуса Христа і запропонував Його як досконалу жертву за наші гріхи для нашого повного звільнення від цього гріха і покарання за нього.

«Він битий був за гріхи наші і мучений за беззаконня наші; кара на Ньому і ранами Його ми зцілилися.» (Іс 53:5)

Біблія говорить, що без пролиття крові немає прощення. Ісус пролив Свою Власну Кров і змив усі наші гріхи. А кара за гріх – смерть. Тому, Ісус узяв наші гріхи і помер. Біблія стверджує, що всі грішники підуть після смерті в пекло, і Ісус, взявши твій гріх, помер і замість тебе зійшов в пекло, щоб ти туди ніколи не потрапив. Бог поклав гріх усього світу на Ісуса і покарав Його замість нас. Якби хтось сам за себе захотів постраждати, померти і, таким чином, спокутувати свою провину перед Богом, то це б не мало ніякої сили, так як тільки непорочна Кров Ісуса змогла б змити і знищити гріх усього світу.

Отже, 2000 років тому Бог вирішив проблему людства, дозволивши постраждати Ісусу, щоб примирити весь світ з Собою. В очах Бога людство викуплено з-під влади сатани, гріх анульований, і перешкода, яка стояла між Богом і людиною, знищена. Цією перешкодою завжди був гріх.

Що ж залишається зробити людині? Вірою прийняти той факт, що Ісус вже взяв весь гріх на Себе і поніс покарання замість нього. Справедливість Божа задоволена, і людина може безперешкодно прийти до Бога і стати Його дитям.

Перший крок назустріч до Бога – це покаяння. Господь хоче, щоб людина визнала свою провину. «Бог тепер усім людям наказує, щоб скрізь каялися». (Дії 17:30)

Далі, необхідно вірити, що всі гріхи були покладені на Ісуса і Його Кров знищила їх. Необхідно запросити Ісуса у своє серце і життя і зробити Його Господом і Царем свого життя.

«Хто має Сина Божого, той має життя вічне, а хто не має Сина Божого, той не має життя» (1 Ів 5:12).

Дорогий читач, дозволь мені запитати: «Чи маєш ти Сина Божого в своєму серці?» Він ніколи не буде там жити, поки ти не запросиш Його. «Мене в дитинстві похрестили», – можливо скажеш ти. Але це не має ніякого значення для твого порятунку. Ти повинен сам покаятися і вірою прийняти Христа своїм Спасителем. «Але я народився у віруючій родині», – можливо, скажеш ти. Це також не має ніякого значення в питанні твого порятунку. Віра твоїх батьків або бабусь і дідусів не врятує тебе. Ти особисто повинен увірувати в Ісуса. «Але я добра і чуйна людина», – скажеш ти. Але це ніяк не врятує тебе від пекла. Як би ти не намагався, ти ніколи не досягнеш потрібного рівня святості в очах Бога для свого порятунку, тому що за кожен твій гріх потрібно заплатити смертю.

Тобі потрібно прийняти той факт, що Ісус вже заплатив ціну і тебе викупив від вічних мук.

«Бо коли ти устами своїми сповідувати Ісуса Господом і серцем твоїм вірувати, що Бог воскресив Його з мертвих, то спасешся». (Рим 10:9).

Дорогий читач, чи хочеш ти зробити Ісуса Господом свого життя? Встати під Панування Ісуса, – значить, знайти порятунок від гріхів і вічного засудження. Коли ти прикличеш Його, ти знайдеш цей порятунок. Необхідно завжди залишатися під пануванням Ісуса. Я повинен підпорядкувати себе заповідям Ісуса. Але це не життя рабства, а життя в справжній свободі. Жити в любові, прощенні і щедрості – це найвище щастя для людської душі. До того ж з тобою буде завжди Той, Хто завжди допоможе тобі у важкі хвилини, навчить любити і завжди дасть прощення, якщо ти знову спіткнешся. Я не бачив жодної людини, яка б прийшла до Ісуса і шкодував про це. Повір, що немає нічого прекраснішого, ніж бути прощеним і жити, маючи чисту совість.

Прошу тебе, скажи зі мною цю молитву покаяння: «Отець Небесний, я приходжу до тебе з покаянням в своєму серці. Прости мене, що жив в непослуху Тобі. Я визнаю, що Твій Син Ісус Христос помер за мої гріхи і воскрес для мого виправдання. Я роблю Його Господом і Царем мого життя. Господь Ісус, увійди в моє серце і життя, зміни і перетвори його світлом Твоєї любові. Амінь».

Поділитися:

Перегляди: 283